Joves La Salle Catalunya

Nov 15, 20191 min

Treballa el Gènere al Grup amb l'eina Tabú

El Tabú pretén facilitar un espai dinamitzat per parlar de violències sexuals que tenim normalitzades i que vivim en la nostra quotidianitat. En concret parla del sexpreading, la cosificació i, els límits i el consentiment. Per a informació més detallada, podeu entrar aquí, on s'explica més concretament el contingut de les sessions i el funcionament de l'eina. 

A trets generals, l’eina TABÚ compta amb:

-Tres cartells amb codis QR que plantegen tres situacions de violència que els i les joves afronten quotidianament. Tres itineraris virtuals que van associats a tres activitats grupals amb el seu posterior debat per treballar-hi: el sexpreading, els límits i el consentiment, i l'assetjament i la cosificació del cos de les dones.

-Vídeos força curts i amens explicatius de cada qüestió treballada per acompanyar el debat o la reflexió final. Aquí un exemple. 

-Formació prèvia obligatòria a les persones dinamitzadores de l'eina. Facilitada per l’entitat Candela, que és amb qui hem generat els continguts i el disseny de les activitats. És una formació que té un format grupal, d'unes 20-25 persones com a màxim, i que té una durada de 5h.

-Valoració posterior a la dinamització a través d'un formulari.

    140
    0